Rijschool ProRide Nijverdal, een prima start!

 

 

 

Tussentijdse toets

Op zo'n twee derde van je rij- opleiding kun je een tussentijdse toets afleggen bij een examinator van het CBR. Het is een uitstekende kans voor je om alvast te wennen aan het praktijk examen.
Maar ook voor het verdienen van vrijstellingen met betrekking tot
 de bijzondere verrichtingen.

De tussentijdse toets is een succes. Meer dan 40% van de leerlingen doet nu de tussentijdse toets. Uit onderzoek is gebleken dat degene die de tussentijdse toets heeft gedaan een grotere kans heeft om de 1e keer te slagen.
Voor het correct uitvoeren van de bijzondere verrichtingen kun je vrijstellingen verdienen: parkeren, stopopdracht, omkeeropdracht. Voer je de bijzondere verrichtingen correct uit dan hoef je deze niet meer opnieuw te doen tijdens het praktijkexamen. 

Je vrijstelling is alleen geldig voor het eerstvolgende praktijkexamen. Als je niet slaagt, dan moet je bij het volgende examen wel weer gewoon de bijzondere verrichtingen doen.

De tussentijdse toets heeft veel weg van een echt praktijkexamen. Waar onder andere naar gekeken wordt is hoe je je opstelt in het verkeer en of je rekening houdt met de doorstroming en veiligheid. Het daadwerkelijke rijden duurt ongeveer 35 minuten en de totale tussentijdse toets 55 minuten.

Je krijgt na afloop nog advies van de examinator. Zo krijg je verbeterpunten aangereikt zodat je daaraan kunt werken voor je praktijkexamen.