Rijschool ProRide Nijverdal, een prima start!


 


Wat neem je mee naar je rijexamen?

- Een geldig legitimatiebewijs
- Je uitnodiging die je per email van het CBR hebt ontvangen
- Het ingevulde zelfreflectie formulier 

Gezondheidsverklaring invullen
Om je rijbewijs te halen moet je naast het behalen van je theorie-examen en praktijkexamen ook een gezondheidsverklaring invullen. Omdat het belangrijk is dat je gezond genoeg bent om aan het verkeer deel te nemen. Voor de veiligheid van jezelf en ook die van andere weggebruikers. Een gezondheidsverklaring vul je zelf in, want het gaat om jou persoonlijke gegevens en die zijn uiteraard vertrouwelijk. Je vult de verklaring in en betaald deze via: mijn.cbr.nl

Rijden
Tijdens je rijexamen wordt je getoetst op verschillende vaardigheden. Je dient in staat te zijn om vlot, veilig en zelfstandig aan het verkeer deel te nemen. Denk daarbij ook aan de doorstroming, het verkeer wordt steeds drukker en een vlotte doorstroming is veiliger en prettiger voor jezelf en je medeweggebruikers. Daarnaast is kijken en anticiperen in combinatie met je voertuigbeheersing een hele belangrijke factor voor de veiligheid. 

Tijdens de rit die ongeveer 35 minuten duurt krijg je nog een clusteropdracht, zoals het volgen van borden, rijden op navigatie of zelfstandig naar een aangegeven punt rijden. En bijzondere verrichtingen doe je bijvoorbeeld bij de omkeeropdracht, de stopopdracht, parkeren etc. Heb je met je Tussentijdse Toets hiervoor vrijstelling verdiend dan hoef je deze bij één praktijkexamen niet opnieuw te doen.

Voor leerlingen met faalangst is er nog de mogelijkheid een faalangstexamen te doen. Dit is niet makkelijker dan een regulier examen echter krijg je wel meer begeleiding en kun je tijdens de rit een time-out aanvragen om even op adem te komen. Het is zeker niet zo dat als je een faalangstexamen gaat doen dat er iets met je mis is. Sommigen kunnen enkel door nervositeit niet volledig laten zien wat ze kunnen, en dat is natuurlijk jammer.