Rijschool ProRide Nijverdal, een prima start! 


Begeleiderspas 2todrive

Door 2toDrive kun je eerder beginnen met rijles, namelijk vanaf 16,5 jaar. Vanaf de dag dat je 17 bent geworden mag je rijexamen doen. Ben je geslaagd? Dan mag je de weg op onder begeleiding van de door jou gekozen coach(es). Je hoeft dus niet meer tot je 18e te wachten voordat je eindelijk met rijlessen mag beginnen. Vanaf 16,5 jaar kun je je begeleider(s) vragen zich met DigiD aan te melden via 2toDrive.nl

Voor het aanmelden geldt als eis dat de begeleider minimaal 27 jaar dient te zijn en 5 jaar in het bezit van rijbewijs B.  Er mogen 4 jaar voorafgaand aan de aanvraag door je coach geen zware verkeersovertredingen zijn begaan met strafrechtelijke vervolging. Dit aanmelden dient afgerond te zijn alvorens je je begeleiderspas kunt aanvragen. Er kunnen zich maximaal 5 begeleiders aanmelden, deze komen allemaal op je pas te staan.

Pas als je begeleider(s) zijn aangemeld kun je met je DigiD je begeleiderspas aanvragen. Let er op dat je ook alle begeleiders hebt aangemeld! Binnen ongeveer 10 werkdagen ontvang je de begeleiderspas thuis en de kosten zijn €35.

Het rijden is alleen toegestaan met je begeleider binnen Nederland en je dient altijd je rijbewijs samen met je begeleiderspas bij je te hebben. Een auto op je eigen naam zetten kan (nog) niet. Het behaalde rijbewijs is tevens geldig voor categorie AM, dus voor brommer en scooter.

Ben je 18 geworden dan mag je alleen rijden en kun je ook een auto op je naam zetten.